Hva@allverden.no
[*]

Hjelp!

 

Hva@allverden.no skrives av, drives av og er basert på teknologi for dynamiske sider utviklet av Du All Verden AS.

Du All Verden AS

Tall Ships Races 2008 i Bergen skaper nostalgisk stemning

Å se så mange seilskuter på vågen gir et visst inntrykk av hvordan det var i seilskutetiden.
Seilskutenostalgi på vågen i Bergen

I gamle dager var nok vågen i Bergen full av seilskuter, både store og små. Det skulle bare mangle at ikke bergenserne gikk mann av huse for å få med seg begivenheten, når The Tall Ships Races 2008 har fått med seg så mange fine seilskip til allmen beskuelse på vågen. Bildet er tatt på lørdag 9. august 2008

Til venstre er skipet Picton Castle fra Cook Islands, bygget i 1928. Opprinnelig ble skipet bygget som fisketråler. Ved starten på andre verdenskrig krigen ble det benyttet som minesveiper. HMS Picton Castle kom inn til havn i Bergen dagen etter tyskerne hadde gitt opp Norge. Med det britiske flagget heist, ble den hyllet som "Norges frigjører". Senere ble det benyttet til frakteskip i nord og i den baltiske sjø. Først i 1996 ble ble skipet bygget om til å bli seilskipet det er i dag, etter å ha blitt funnet i en av de norske fjordene. Alt ifølge opplysninger på skipets engelske hjemmesider.

I midten er det norske galeasen Svanhild fra Florø, som gjøre seg klar til å legge til. Svanhild ble bygget i 1889 og gikk i fraktefart med fisk og salt mellom Kristiansund og Lofoten.

Tekst og foto: Klaus Knag